Noedelsoep met garnalen
Noedelsoep met garnalen
Voor 4 personen
- 1 eetl olijfolie
- 1 ui, in halve ringen
- 1 prei, in halve ringen
- 1 rode paprika, in repen
- 1 rode chilipeper, zaadlijst verwijderd, in dunne ringetjes
- 200 ml droge witte wijn
- 800 ml (vis)bouillon
- 200 g rijstvermicelli
- 200 g garnalen, gepeld
- 1 lente-ui, in ringetjes
- handjevol verse koriander, grof gesneden
- zout en peper
Bereiding
- Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui samen met de prei, de paprika en de chilipeper enkele minuten op matig vuur. Blus af met de wijn en giet de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook, temper het vuur en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Voeg de rijstvermicelli, de garnalen, de lente-ui en de koriander toe.
- Verwarm de soep, breng op smaak met zout en peper en serveer in kommetjes.