Noedelsoep met paksoi & garnalen
Noedelsoep met paksoi & garnalen
Voor 4 personen
- 1 eetl wokolie
- 2 stuks bosui, groen en wit apart, in ringetjes
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 doosje kastanjechampignons, gehalveerd
- 1½ l groentebouillon, van tabletten
- 1 eetl sojasaus
- ½ theel chilivlokken
- ¼ theel gember gemalen
- 200 g paksoi, groen en wit apart, in reepjes
- 100 g sobanoedels
- 100 g garnalen
- 4 eetl koriander, gehakt
Bereiding
- Verhit de wokolie in een grote kookpan. Roerbak hierin de witte bosui-ringetjes met de knoflook op hoog vuur. Voeg de champignons toe en bak ca. 2 minuten.
- Blus af met de bouillon en roer de sojasaus, chilivlokken, gemberpoeder en het witte gedeelte van de paksoi erdoor. Zet het vuur laag en kook 10 minuten rustig door.
- Bereid ondertussen de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg, kort voordat je gaat serveren, de garnalen, noedels en het groene gedeelte van de paksoi toe aan de bouillon.
- Garneer met de achtergehouden groene bosui-ringetjes en de koriander.