Oliebollen met appel en gember
Oliebollen met appel en gember
Voor 6 personen
- bloem 500 g, gezeefd
- zout 12 g
- water 500 ml, lauw
- gist 7 g
- boter 20 g, zacht
- kristalsuiker 1 eetl
- citroensap 1eetl
- ei 1 st
- appel 75 g, in kleine blokjes gesneden
- gember op siroop 75 g, in kleine blokjes gesneden
Bereiding
- Voeg de gezeefde bloem in een beslagkom samen met een snuf zout. Giet het lauwe water er langzaam bij samen met de gist. Roer het met een garde totdat er een beslag ontstaat. Roer er nu de boter, de suiker, het citroensap en het eitje doorheen. Schep de appel en gember en rustig door het beslag.
- Zet het beslag op een warme plek in de kamer met een vochtige theedoek erover en laat het ca. 60 minuten rijzen.
- Verhit de frituurpan op 180°c en maak met behulp van een bevochtigde ijslepel bolletjes en laat het voorzichtig in de het olie zakken. Keer ze regelmatig om en bak ze in ca. 6 minuten goudbruin.