Oosterse bouillon met sla, rode peper, noedels en omelet
Oosterse bouillon met sla, rode peper, noedels en omelet
Voor 4 personen
- 1 l groentebouillon
- 2 eetl shoyu of ketjap
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, in ringetjes
- 1 stengel citroengras, in stukken
- 1 stukje gember, geschild, in plakjes
- 2 teentjes knoflook, gekneusd
- 100 g sobanoodles
- 200 g zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- rode ui, in dunne halve ringen
- 1 ei
- rode peper, in ringetjes (voor garnering)
- 2 kropjes little gem , in reepjes
Bereiding
- Laat de bouillon 15 min trekken samen met de shoyu, rode peper, citroengras, gember en knoflook. Zeef daarna.
- Kook de sobanoodles in de bouillon volgens de gebruiksaanwijzing.
- Voeg de zwarte bonen en rode ui toe.
- Bak van het ei met een klein scheutje shoyu een dunne omelet en snijd in reepjes.
- Top met de omeletreepjes, rode ui en sla in reepjes.