Oosterse rettich-runderbouillon met sesam en noedels
Oosterse rettich-runderbouillon met sesam en noedels
Voor 4 personen
- 1 eetl olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- ½ rode peper, zaadlijst verwijderd en in ringetjes
- 2 tomaten, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
- 1 rettich (schoongemaakt gewicht ca. 300 g), geschild en in blokjes
- 1 l (runder)bouillon
- 100 g eiernoedels
- 1 eetl sesamzaadjes
- ½ eetl sesamolie
- 1 eetl sojasaus
Bereiding
- Verwarm de olie in een grote pan en bak de ui, knoflook, rode peper, tomaat en rettich tot de ui glazig is.
- Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 5 minuten trekken.
- Roer de noedels erdoor laat gaarkoken in het aantal minuten aangegeven op de verpakking.
- Voeg het sesamzaad, de sesamolie en de sojasaus toe en roer goed door.