Pad thai met tofu en raapstelen
Pad thai met tofu en raapstelen
Voor 2 personen
- mienestjes 240 g
- zonnebloemolie 2 eetl
- tofu 150 g, in blokjes
- eieren 2, losgeklopt
- raapstelen 1 bosje, gewassen en grof gesneden
- shoyu 2 eetl
- sushi-azijn 3 eetl
- taugé 135 g
- pinda’s 4 eetl, grof gehakt
- bosui 4, in ringen
- limoen 1, in partjes
- gemalen peper
Bereiding
- Kook de mienestjes zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Verhit in een wok/bakpan de zonnebloemolie en bak hierin de tofu goudbruin. Voeg de losgeklopte eieren toe en gaar ze in ca. 2 minuten.
- Schep de mie, raapstelen, shoyu, sushi-azijn en taugé erdoor en roerbak alles ca. 3 minuten.
- Verdeel de pad thai over 2 borden en garneer met pinda’s, bosui en limoen. Bestrooi eventueel met wat peper.