Paddenstoelenragout
Paddenstoelenragout
Voor 4 personen
- 1 kg gemengde paddenstoelen (champignons, kastanjechampignons, oesterzwammen, cantharellen, shiitake), in stukken
- 2 eetl olijfolie
- 1 prei, in smalle ringen
- 125 ml crème fraîche
- 125 ml halfvolle melk
- 1 scheutje droge sherry
- 1 eetl sojasaus
- 1 eetl peterselie, fijngesneden
- 1 eetl tijmblaadjes, fijngesneden
- ½ eetl rozemarijnnaaldjes, fijngesneden
- 1 theel maïzena
- peper
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 5 minuten.
- Voeg de prei toe en roerbak deze 2 minuten mee. Breng op smaak met wat peper.
- Roer de crème fraîche los met de melk, sherry en sojasaus en meng dit goed door met het paddenstoelenmengsel.
- Voeg de peterselie, tijm en rozemarijn toe en schep het geheel goed om.
- Maak met water een papje van de maïzena en bind hiermee de ragout. Lekker met aardappelpuree en rode linzen of met brood.