Terug Lees dit artikel

Paella met aubergine en olijven

Paella met aubergine en olijven


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Vet een bakblik in een schik de plakken aubergine daarop in 1 laag. Bestrijk ze met olijfolie en 2 doorgesneden teentjes knoflook en bak ze 20 minuten op 180ºC. Keer ze eenmaal om. Zet ongeveer 1/4 van de aubergine weg voor de
  2. garnering en hak de rest grof.
  3. Maal de peterselie, de overgebleven knoflook en 1/4 theel zout in een vijzel of keukenmachine tot een pasta.
  4. Doe de bouillon en saffraan in een pan en hou het vocht tegen de kook aan.
  5. Verhit de resterende olie in een pan die ook in de oven kan. Fruit paprika’s, pepers en sjalotje tot alles iets zacht is. Doe dan de tomaat erbij en laat nog 2 mintuten fruiten.
  6. Roer de gehakte aubergine erdoor. Voeg dan ook de rijst toe en zorg dat elke korrel bedekt is met het mengsel.
  7. Schenk alle warme bouillon bij de rijst en breng aan de kook. Voeg zout naar smaak toe en laat 5 minuten koken, waarbij u af en toe roert en de pan draait, tot de rijst niet langer soepachtig is, maar er wel voldoende vocht over is om de rijst te garen.
  8. Leg de achtergehouden plakjes aubergine op de rijst en zet de pan in de oven op 180ºC. Laat de inhoud zonder deksel garen tot de rijst bijna al dente is (10 tot 12 minuten).
  9. Zet de pan op een warme plek, dek hem af met folie en laat hem 5 tot 10 minuten staan, tot de rijst gaar genoeg is. Roer de knoflookpasta erdoorheen. Bestrooi met de kappertjes en olijven.Dit artikel delen?