Paksoistamppot met kalkoenfilet in champignonsaus
Paksoistamppot met kalkoenfilet in champignonsaus
Voor 4 personen
- 2 eetl olijfolie
- 500 g kalkoenfilet aan 1 stuk
- zout en peper
- 1 kg aardappels, geschild en in blokjes
- 400 ml (groente)bouillon of water
- scheutje melk
- 2 struikjes paksoi, in dunne reepjes
Voor de champignonsaus
- 200 g (kastanje)champignons, grof gesneden
- 2 eetl room
- 200 ml groentebouillon
- 1 eetl truffelolie
Bereiding
- Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de kalkoenfilet rondom bruin op hoog vuur. Bestrooi met zout en peper en zet het vuur laag. Laat gaar worden in ca. 15 minuten met deksel op de pan. Haal het vlees uit de pan en verpak in aluminiumfolie.
- Kook tegelijkertijd de aardappels gaar in bouillon of water (±15-20 minuten). Giet af en stamp er, met een scheutje melk en de rest van de olie, een mooie puree van. Houd warm.
- Bak voor de saus de (kastanje)champignons in de pan van de kalkoenfilet op hoog vuur in ca. 1 minuut bruin. Voeg de koksroom en bouillon toe, roer en warm goed door. Klop de truffelolie erdoorheen en zet het vuur laag.
- Snijd de kalkoenfilet in plakken en verwarm de plakken in de champignonsaus.
- Roer de paksoi door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de stamppot en het vlees in saus apart.