Paprikasoep met basilicum en artisjokken
Paprikasoep met basilicum en artisjokken
Voor 4 personen
- 2 eetl olijfolie
- 2 (geroosterde) rode paprika’s, in blokjes
- 2 eetl witte wijn
- 200 g gezeefde tomaten
- 1 eetl gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 l groentebouillon, vers of van een half blokje
Voor de topping
- 1 eetl olie
- 4 rauwe gepelde gamba's
- 4 artisjokharten, in kwarten
- takje basilicum, in reepjes
- 1 eetl kappertjes
- peper en zout
Bereiding
- Bak de paprika in de olie op hoog vuur even aan.
- Blus af met de witte wijn en voeg de gezeefde tomaten de en Italiaanse kruiden toe. Laat 5 minuten doorkoken.
- Pureer met een staafmixer en schenk de bouillon erbij en verwarm. Breng op smaak met peper.
- Kruid de gamba's met peper en zout en bak ze op hoog vuur in een eetl olijfolie tot ze roze kleuren.
- Meng met de artisjokken, de kappertjes en de basilicum en top de bouillon hiermee.
Tip: Geen rauwe gamba’s bij de hand? Ook lekker met rivierkreeftjes.