Parelgortsalade met tuinbonen, aardbeien en pistachenootjes
Parelgortsalade met tuinbonen, aardbeien en pistachenootjes
Voor 4 personen
- parelgort 150 g
- groentebouillon 1 tablet
- olijfolie 3 eetl
- citroen 1, geperst
- peper en zout
- tuinbonen 400 g (diepvries), beetgaar gekookt
- aardbeien 250 g, kroontjes verwijderd en in partjes
- rode ui, geschild en in dunne halve ringen
- basilicum 15 g, blaadjes in stukjes gescheurd
- pistachenoten 1 handje, gepeld
Bereiding
- Was de parelgort in een zeef onder de kraan. Doe samen met 450 ml water (verhouding is 1:3) in een pan en breng aan de kook. Verkruimel het groentebouillontablet erboven. Laat ca. 30 minuten zachtjes koken en roer af en toe. Giet daarna het water af.
- Klop intussen van de olijfolie en 1 eetlepel van het citroensap een dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng dit door de nog warme parelgort. Laat afkoelen.
- Meng, in een mooie schaal, de parelgort met de tuinbonen, ruim de helft van de aardbeien, de rode ui en de basilicum.
- Garneer met de achtergehouden aardbeien en de pistachenoten.