Terug Lees dit artikel

Parelgortsalade met tuinbonen, aardbeien en pistachenootjes

Parelgortsalade met tuinbonen, aardbeien en pistachenootjes


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Was de parelgort in een zeef onder de kraan. Doe samen met 450 ml water (verhouding is 1:3) in een pan en breng aan de kook. Verkruimel het groentebouillontablet erboven. Laat ca. 30 minuten zachtjes koken en roer af en toe. Giet daarna het water af.
  2. Klop intussen van de olijfolie en 1 eetlepel van het citroensap een dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng dit door de nog warme parelgort. Laat afkoelen.
  3. Meng, in een mooie schaal, de parelgort met de tuinbonen, ruim de helft van de aardbeien, de rode ui en de basilicum.
  4. Garneer met de achtergehouden aardbeien en de pistachenoten.



Dit artikel delen?