Parfait van blauwe bessen
Parfait van blauwe bessen
Ingrediënten
- 200 g blauwe bessen
- 100 g suiker
- sap van 1 limoen
- 300 ml slagroom
- 3 eidooiers
Bereiding
- Breng de bessen (hou een deel achter voor garnering) al roerende met 40 g suiker aan de kook en laat ze 5 minuten doorkoken.
- Pureer de bessen met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Roer het limoensap erdoor en wrijf alles door een fijne zeef. Laat de puree afkoelen.
- Klop de slagroom lobbig. Klop de eidooiers met de rest van de suiker au bain-marie tot het mengsel gaat binden. Haal van het vuur en blijf kloppen tot het mengsel koud is.
- Spatel eerst de bessenpuree en vervolgens de slagroom door het afgekoelde eimengsel.
- Schep de massa in een vorm of in kleine vormpjes en zet 12 uur in de vriezer. Garneer met bessen.