Spring rolls met pinda-limoensaus
Spring rolls met pinda-limoensaus
Spring rolls
- rijstpapier 8 vellen
- gerookte tofu 200 g, in dunne reepjes van ca. 10 cm
- peen 2, geschild en in dunne reepjes van ca. 10 cm
- kleine komkommer 1 (of ½ grote), in dunne reepjes van ca. 10 cm
- rode kool ⅛, in dunne reepjes van ca. 10 cm
- mango ½, in dunne reepjes van ca. 10 cm
- bosuitjes 2, in ringetjes
- koriander en/of munt naar smaak, fijngehakt
- pinda’s ongezouten handje
Pinda-limoensaus
- knoflook 1 teentje
- sesamolie 2 eetl
- pindakaas (ongezouten en ongezoet) 4 eetl
- stukje gember ca. 1 eetl fijngehakt
- limoensap 3 eetl (+ eventueel extra limoenpartjes ter garnering)
- tamari 2 eetl
- water scheutje (om de saus te verdunnen)
Bereiding
- Maak de pinda-limoensaus door alle ingrediënten in een keukenmachine of met de staafmixer te mengen tot een glad mengsel. Verdun eventueel met wat water. Zet opzij.
- Maak een vel rijstpapier snel nat en plooibaar onder stromend heet water. Leg op een snijplank en beleg, horizontaal in het midden, met wat reepjes tofu, groenten en mango. Overvul niet en laat aan elke kant wat ruimte vrij. Bestrooi met een paar pinda’s en wat koriander en/of munt.
- Vouw de linker- en rechterkant van het rijstpapier naar binnen en vouw vervolgens de onderkant over de vulling. Rol dan op. Leg de spring roll op een vochtige, warme doek op een bord en dek af met een tweede vochtige doek. Maak de rest van de spring rolls op dezelfde manier.
- Serveer de spring rolls met de saus.