Pasta met pittige tomatensaus
Pasta met pittige tomatensaus
Voor 4 personen
- 1 blik gepelde Italiaanse tomaten (400 g)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 wortel, fijngehakt
- 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geplet
- 1 rode chilipeper, kleingesneden, met of zonder zaadjes (afhankelijk van de gewenste pittigheid)
- 2 eetlepels verse gehakte tuinkruiden (basilicum, peterselie, oregano en tijm)
- zout en peper
- 400 g pasta
Bereiding
- Snijd de tomaten in grove stukken en laat ze uitlekken.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui samen met de wortel en de bleekselderij tot de ui glazig is. Voeg de geplette knoflook en de chilipeper toe en bak 1 minuut mee.
- Roer de tomaten en de tuinkruiden door het groentemengsel en breng op smaak met zout en peper. Laat alles onder af en toe roeren ca. 20 minuten op laag vuur sudderen.
- Kook tegen het einde van suddertijd de pasta al dente in een grote pan gezouten kokend water.
- Wrijf de tomatensaus door een zeef, giet de pasta af en meng pasta en saus door elkaar.
- Verdeel over 4 kommetjes en serveer direct.