Pasta met pompoen, salie, peccorino en rode ui
Pasta met pompoen, salie, peccorino en rode ui
Voor 4 personen
- 1 kleine pompoen
- 2 eetl olijfolie
- 1 pak glutenvrije pasta (zoals penne)
- 4 eetl margarine
- 1 rode ui, in halve ringen gesneden
- 1 bosje salie, blaadjes in dunne reepjes gesneden
- zout en peper
- 2 eetl geraspte peccorino
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190° C.
- Snijd de pompoen in stukken (niet schillen, pitten erin laten). Leg de stukken met de snijkant naar boven op een bakblik of grote ovenschaal, besprenkel met olijfolie en laat in ± 20 minuten in de oven gaar worden. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Verwijder de pitten en de schil van de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm intussen de margarine in een grote pan en roer de rode ui, de saliereepjes en zout en peper naar smaak erdoor.
- Voeg de hete, afgegoten pasta en de pompoen toe aan de margarine en meng alles goed door elkaar. Bestrooi met pecorino en serveer meteen.