Pasta met venkel en gebakken schelvis
Pasta met venkel en gebakken schelvis
Voor 4 personen
- zonnebloemolie 3 eetl
- sjalot 2, gesnipperd
- knoflook 2 tenen, geperst
- venkel 1, in dunne reepjes
- penne 400g
- schelvisfilet ca. 400g, in 4 porties
- zout & peper, gemalen
- roomkaas 140g
- citroen ½, rasp en sap
- cherrytomaatjes 250g, gehalveerd
- tuinkers 1 bakje
Bereiding
- Verwarm 1 eetlepel van de zonnebloemolie in een ruime pan en fruit de sjalot en knoflook een paar minuten. Voeg de venkel toe en gaar ca. 10 minuten mee.
- Kook intussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Verhit tevens een bakpan op hoog vuur met 2 eetlepels zonnebloemolie en bak hierin de mootjes schelvis in 3 à 4 minuten per kant bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Roer de roomkaas, citroen (sap en rasp), de cherrytomaatjes en de afgegoten pasta door de venkel in de pan en breng op smaak met zout en peper. Verdun eventueel met een beetje water.
- Verdeel de pasta en de vis over 4 borden en garneer met de tuinkers.