Pastasaus met knoflook-mosselen
Pastasaus met knoflook-mosselen
Voor 4 personen
- 2 kg verse mosselen in de schelp
- 1 eetl olijfolie
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 ui, kleingesneden
- 1 stengel bleekselderij, kleingesneden
- 1 wortel, kleingesneden
- 125 ml witte wijn
- 100 ml visbouillon
- handje peterselie, kleingesneden
Bereiding
- Mosselen met kapotte schelpen weg evenals geopende exemplaren die ook na een tik op het aanrecht niet dichtgaan.
- Verhit de olie in een grote pan met deksel en fruit hierin de knoflook, ui, bleekselderij en wortel 30 seconden.
- Voeg de wijn en de mosselen toe en laat deze afgedekt 5 minuten koken tot ze open gaan staan. Schud even om. Gooi ongeopende mosselen weg.
- Laat uitlekken in een zeef (kookvocht opvangen) en meng de bouillon en peterselie door het kookvocht. Laat ca. 2 minuten doorkoken. Haal de mosselen uit de schelp en roer door de saus.