Pastinaak-kip pannetje
Pastinaak-kip pannetje
Voor 4 personen
- 1 eetl olijfolie
- 8 st kippendij met bot
- 2 uien, gesnipperd
- 350 g Pastinaak, in dikke frietjes gesneden
- 300 ml groentebouillon
- 2 eetl grove mosterd
- 2 eetl honing
- 4 takjes tijm
- 1 grote eelt kappertjes, afgespoeld
- 2 eetl kookroom
- 2 eetl platte peterselie, grof gehakt
Bereiding
- Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak hierin de kippendij aan beide kanten bruin. Haal ze uit de pan. Bak de uien in de overige olie 5 minuten tot ze zacht zijn.
- Leg de kippendijen weer terug in de pan op de uien en voeg de pastinaak toe.
- Meng de groentebouillon met de mosterd en de honing en giet dit in de pan. Doe de tijm en de kappertjes erbij en breng aan de kook. Zet het vuur nu zacht en doe de deksel schuin op de pan. Laat alles 30 minuten zachtjes sudderen totdat de kip mals is en het vocht iets ingekookt. Roer de kookroom erdoor.
- Serveer met wat extra gestoomde (groene) groente en garneer met de peterselie.
-