Fruit de sjalotjes en de pastinaak in een scheutje olijfolie in een soeppan.
Voeg de knoflook, appel, venkelzaad en peterselie toe en bak kort mee. Giet er de bouillon bij en laat 10 minuten zachtjes koken. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
Roer desgewenst een scheutje slagroom door de soep en breng op smaak met citroensap, zout, peper en rode chilivlokken. Bestrooi voor het serveren met peterselie.
Bereiding forelbonbons
Verwarm de oven voor op 175°C.
Vet een vel filodeeg ruim in met olijfolie. Snijd het deeg in reepjes van 1 tot 1,5 cm breed. Neem een mini cupcakebakblik en leg de reepjes deeg in de holtes kruislings over elkaar zodat er een stervorm ontstaat waarvan een klein stukje deeg boven de rand van de vorm uitkomt. Herhaal dit totdat alle reepjes op zijn. Leg in het midden van elke holte een stukje forel en een flinke theelepel appel-mierikswortelspread. Vouw de bonbons dicht door elk reepje filodeeg naar het midden over elkaar heen te vouwen. Herhaal tot al het filodeeg op is.
Bak de bonbons 10 minuten in de oven, haal ze uit de vorm en leg ze omgekeerd op een bakplaat nogmaals 10 minuten in de oven zodat ze rondom lekker goudbruin en krokant worden.
Serveer de soep met de forelbonbons en garneer met peterselie.
De bonbons zijn gemaakt van filodeeg en hebben een vulling van gerookte forel en appel-mieriksworteldip. De smaak komt nog beter tot zijn recht wanneer ze drijven in de romige pastinaaksoep.