Pastinaaksoep met geroosterde hazelnoten
Pastinaaksoep met geroosterde hazelnoten
Voor 4 personen
- ca. 50 g hazelnoten, grof gehakt
- 1 teentje knoflook, kleingesneden
- handje peterselie, kleingesneden
- 1 eetl olijfolie
- 800 ml groentebouillon
- 1 prei, kleingesneden
- 2 pastinaken, geschild en in grove stukken
- 1 aardappel, geschild en in grove stukken
- 1 takje tijm
- 2 blaadjes laurier
- 200 ml soja cuisine (Provamel)
- flinke kneep citroensap (of meer naar smaak)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180℃.
- Meng de hazelnoten met de knoflook, peterselie en olijfolie en spreid uit over een bakplaat. Zet 5 minuten in de oven tot de hazelnoten goudbruin zijn en laat dan afkoelen. Zet opzij.
- Verwarm de bouillon en voeg de prei, pastinaak, aardappel, tijm en laurier toe; laat ca. 20 minuten zachtjes trekken tot de groenten gaar zijn (maak nu de kaasbroodjes, zie recept).
- Verwijder de tijm en laurierblaadjes en pureer de soep daarna met de staafmixer of in de blender.
- Roer de soja cuisine en citroensap door de soep en verwarm opnieuw.
- Verdeel de soep over 4 borden en garneer met de geroosterde hazelnootjes.