Pastinaakstamppot met appel, ui en chilipeper
Pastinaakstamppot met appel, ui en chilipeper
Voor 4 personen
- aardappels kruimig 600 g, geschild en in stukken
- pastinaak 600 g, geschild en in stukken
- zout
- olijfolie 2 eetl + extra voor door de stamp
- uien 3, in halve grove ringen
- goudrenet 2, geschild en in stukken
- chilipeper 1, fijngehakt zonder zaadjes + extra voor erover (optioneel)
- zout en zwarte peper gemalen
Bereiding
- Kook de aardappel en pastinaak samen gaar in gezouten water.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een bakpan en bak de uienringen en chilipeper op laag vuur ca. 10 minuten. Voeg de goudrenet toe en gaar nog 5 minuten mee.
- Giet de aardappels/pastinaak af en voeg het ui-appelmengsel toe. Stamp het kort door elkaar en meng er olijfolie naar smaak door tot je de gewenste smeuïgheid hebt. Maar het eventueel verder op smaak met zout en peper en bestrooi met extra chili.
Maak er een extra feestje van door truffelaardappels te gebruiken, dan wordt de stamppot paars!