Pastinaakstamppot met pastinaakchips
        
    
    
                    Pastinaakstamppot met pastinaakchips
                    
                    Voor 4 personen
                    
    
            	        - 1 kg aardappels, geschild en in blokjes 
- 1 kg pastinaken, geschild en in blokjes (harde kern eventueel verwijderd) + 1 pastinaak, in dunne repen geschaafd (voor de garnering)
- 400 ml (groente)bouillon
- plantaardige olie om te frituren (voor de garnering) 
- scheutje (plantaardige) melk  
- 2 eetl olijfolie
- zout en peper
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Kook de aardappels en pastinaken (de repen niet meekoken) gaar in de bouillon (±15-20 minuten), giet af en stamp er een mooie stamppot van met de melk en 1 eetlepel olie. Houd warm.
- Verhit de frituurolie en bak de reepjes pastinaak goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.  
- Maak met behulp van een ring of steker op vier borden een taartje stamppot. Eventueel met biefstukplakjes.
                    
                    
                            
    
    
        
    
    
                    