Penne met peer, pistachenoten en gorgonzola
Penne met peer, pistachenoten en gorgonzola
Voor 4 personen
- 4 handperen (Conference)
- 1 eetl citroensap (vers)
- 400 g penne
- zout
- 1½ eetl boter
- 1 theel suiker
- 200 g gorgonzola, in kleine blokjes
- klein handje peterselieblaadjes, fijngehakt
- 2 eetl gepelde pistachenootjes, grof gehakt
Bereiding
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Besprenkel de blokjes met het citroensap.
- Kook de penne al dente in een grote pan gezouten kokend water.
- Smelt ondertussen de boter in een grote pan en roer de blokjes peer en de suiker erdoor. Voeg een snufje zout toe en warm goed door.
- Giet de penne af maar houd 2 eetlepels van het kookvocht achter.
- Meng de penne inclusief de 2 eetlepels kookvocht door de perenblokjes en voeg ook de blokjes gorgonzola, de helft van de peterselie en de helft van de pistachenootjes toe.
- Verdeel de pasta over 4 schaaltjes of diepe borden en bestrooi met de overgebleven pistachenootjes en peterselie. Serveer direct.