Pilav met kip, abrikoos en cashewnoten
Pilav met kip, abrikoos en cashewnoten
Voor 4 personen
- 300 g basmatirijst
- 3 eetl zonnebloemolie
- 1 eetl tomatenpuree
- ± 1 theel zout
- 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes
- 750 ml warme kippenbouillon
- 250 g kip roerbakreepjes (Huis Ter Mee)
- gemalen peper naar smaak
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 ui, in halve ringen
- 100 g cashewnoten
- klein handje peterselieblaadjes, fijngehakt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Bak de rijst al roerend in een vuurvaste pan in de olie, voeg na 1 minuut de tomatenpuree toe en roer nog 1 minuut door.
- Voeg de abrikozen en het zout toe en blus af met de bouillon. Dek af met het deksel en zet de pan 20 minuten in de oven.
- Roerbak in de tussentijd de kipreepjes met de repen paprika en ui en breng op smaak met peper en zout.
- Meng het kipmengsel en de cashewnoten door de pilav en bestrooi met peterselie.