Pitabroodjes met auberginekaviaar
Pitabroodjes met auberginekaviaar
voor 16 hapjes
- 2 pitabroodjes, gehalveerd
- 2 aubergines, in de lengte
- gehalveerd
- 100 ml olijfolie
- 1 bol knoflook, overdwars
- gehalveerd
- 1 eetl basilicum, gehakt
- 1 eetl peterselie, gehakt
- peper en zout
Bereiding
- Smeer de pitabroodjes aan beide kanten in met olijfolie en rooster ze in een oven van 200°C. Snij elk stuk in vieren.
- Snij het vruchtvlees van de aubergines in een ruitjespatroon tot net boven de schil. Wrijf de snijvakken in met olijfolie, zout en peper.
- Smeer de snijvlakken van de knoflook in met olijfolie.
- Rooster de aubergines en de knoflook in een oven van 200ºC bruin en gaar.
- Druk de teentjes knoflook leeg, pel de aubergines en hak ze samen fijn.
- Breng het geheel op dikte met olijfolie en voeg de kruiden toe.
- Besmeer de toastjes met de auberginekaviaar.