Pittige bloemkoolrijst met pindadressing en zomergroenten
Pittige bloemkoolrijst met pindadressing en zomergroenten
Voor 4 personen
- bloemkool 1, in roosjes
- kokosolie 2 eetl
- rode peper 2, zaadlijsten eruit en in ringetjes
- knoflook 2 tenen, fijngehakt
- pinda´s 100 g, grof gehakt
- peultjes 125 g, in flinterdunne reepjes
- bospeen 125 g, in lucifers gesneden
- courgette 1 kleintje, in lucifers gesneden
- bosui 2, in dunne ringetjes
Dressing
- pindakaas crunchy 90 g
- plantaardige melkdrink naar keuze 80 ml
- coconut aminos (sojavrije, hartige smaakmaker) 1 eetl
- sambal 1 theel
- ahornsiroop 2 theel
- limoensap 2 eetl
Bereiding
- Maak de dressing: doe alle ingrediënten in een kom en meng tot een egaal geheel.
- Maal de bloemkoolroosjes fijn in een keukenmachine. Doe dit eventueel in delen.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de rode peper en de knoflook 1 minuut, voeg ¾ van de pinda’s toe en bak 1 minuut mee. Doe de gemalen bloemkool erbij en bak nog eens 4 minuten.
- Verdeel de bloemkoolrijst over kommen en garneer met de reepjes peul, bospeen, courgette en de ringetjes bosui.
- Serveer met de pindadressing en de overgebleven pinda’s.