Plaattaart zoete aardappel en courgette
Plaattaart zoete aardappel en courgette
Voor 2 personen
- bladerdeeg (koelvers) 1 rol
- crème fraîche (of een vegan alter- natief) 125ml
- pesto (of vegan pesto) 2 eetl
- zoete aardappel 1, gewassen en in dunne plakjes
- courgette 1, in dunne plakjes
- rode ui 1, in dunne plakjes
- champignons 250g, in dunne plakjes
- rozemarijn 2 takjes, naaldjes afgerist
- olijfolie 1 eetl
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het bladerdeeg uit en leg het op een (met bak- papier bekleed) bakblik. Vouw rondom 2cm deeg naar binnen en druk vast. Prik het binnenste vlak flink in met een vork.
- Bestrijk de crème fraîche en de pesto over de deeg- bodem. Leg alle groenten en de champignons erop en bestrooi met de rozemarijn. Drizzle de olijfolie erover.
- Bak de plaattaart in 20-25 minuten goudbruin en gaar.