Plantaardige burgers met rodekool-pompoensalade
Plantaardige burgers met rodekool-pompoensalade
Voor 4 personen
- pompoenblokjes zak van 400g
- plantaardige olie 2 eetl
- gedroogde oregano ½ eetl
- sesamzaad ½ eetl
- yoghurt 4 eetl
- harissa 1 eetl
- rodekool ½, in dunne reepjes
- appel 1, in flinterdunne reepjes
- rode ui ½, in dunne halve ringen
- groene chilipeper 1, fijngehakt
- (wilde) rijst 100g, gekookt en afgekoeld
- linzen (pot of blik) 200g, afgespoeld en uitgelekt
- verse munt, peterselie, koriander van elk 1 eetl
- pompoenpitten 2 eetl
Voor de dressing
- ahornsiroop 1 eetl
- gemalen witte peper ½ theel
- zout snufje
- witte tahin 2 eetl
- citroen 1, uitgeperst
- olijfolie 2 eetl
- heet water 2 eetl
- knoflook 1 teen, uitgeperst
- verse gember 1 theel, geraspt
- gemalen cayennepeper ½ theel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng voor de salade de pompoenblokjes met de olie en rooster in 15-20 minuten beetgaar. Voeg voor de laatste 5 minuten de oregano en het sesamzaad toe. Meng intussen de yoghurt met de harissa en zet opzij.
- Maak met de staafmixer een gladde dressing (in hoge mengbeker) van alle dressing-ingrediënten. Proef en breng eventueel verder op smaak met extra citroensap en zout.
- Hussel de rodekool met de appel, rode ui en chilipeper in een schaal. Meng de helft van de dressing erdoor.
- Meng in een andere schaal de rijst en linzen met de groene kruiden, het overgebleven citroensap, 1 eetlepel olijfolie en wat zout en peper. Schep op 4 borden. Verdeel de pompoenblokjes en de rodekoolsalade erover. Garneer met pompoenpitten.
- Bak de broccoliburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer ze met de salade en geef de overgebleven dressing en de harissayoghurt er apart bij.