Pompoengnocchi met kaneel en sinaasappel
Pompoengnocchi met kaneel en sinaasappel
Voor 4 personen
- 500 g pompoenvruchtvlees, in blokjes
- 100 g geschilde aardappels, in blokjes
- 2 eidooiers
- 200 g tarwebloem
- 1 theel kaneel
- rasp van ½ sinaasappel
- zout en peper uit de molen
- 1 eetl olijfolie
Bereiding
- Kook de pompoen en aardappelen samen gaar in kokend water (± 20 minuten, test met een vork).
- Giet af en stamp of knijp met de pureeknijper tot een gladde puree. Roer de eidooiers, bloem, kaneel en sinaasappelrasp erdoor tot je een samenhangend deeg hebt en breng op smaak met zout en peper.
- Schep het gnocchideeg in een spuitzak met een grote tuit en spuit er een lange, dunne rol van op een met bloem bestoven werkblad.
- Wentel de deegrol door de bloem en snijd in gelijke stukjes van ± 3 cm. Druk met een vork op de gnocchi om een mooi ribbeleffect te krijgen.
- Kook de gnocchi ca. 2 minuten in een pan ruim kokend water. Haal met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de gnocchi aan weerszijden goudbruin.