Pompoenrisotto
Pompoenrisotto
Voor 4 personen
- sjalotten 2, gesnipperd
- arborio risottorijst 300 g
- olijfolie 4 eetl
- witte wijn 100 ml
- warme groentebouillon ca. 1½ l
- flespompoen 1, vruchtvlees in blokjes gesneden
- tijmblaadjes 1 theel
- Parmiggiano Reggiano 50 g, geraspt
- zout en peper
- peterselie handje, gehakt
Bereiding
- Stoof de sjalotten en de rijst samen een paar minuten in de olijfolie. Blus af met witte wijn.
- Voeg langzaam zoveel warme bouillon toe zodat de rijst net onder staat. Roer tot de bouillon is opgenomen en voeg dan pas opnieuw een scheut bouillon toe; ga hiermee door gedurende 10 minuten en doe dan de pompoenblokjes en de tijm erbij. Blijf weer scheuten bouillon toevoegen en roeren tot de rijst beetgaar is.
- Roer de parmezaan door de risotto en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met gehakte peterselie.