Pompoensalade met bulgur en gedroogde tomaatjes
Pompoensalade met bulgur en gedroogde tomaatjes
Ingrediënten
- 400 g pompoen
- 1 eetl olojfolie
- 1 teentje knoflook
- 250 g bulgur of quinoa
- 2 eetl pompoenpitten
- 2 eetl zonnebloempitten
- handje peterselie, fijngesneden
- handje koriander, fijngesneden
- 2 eetl zongedroogde tomaatjes, in reepjes
- 1 eetl lijnzaad (optioneel)
- extra vierge olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd in blokjes en verdeel in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetl olijfolie en knijp het teentje knoflook erboven uit. Rooster gaar in circa 20 min.
- Bereid de bulgur of quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
- Rooster de pompoen- en zonnebloempitten in een droge koekenpan bruin en knapperig.
- Schep de pompoen, met de kruiden, tomaatjes, lijnzaad door de bulgur en breng goed op smaak met extra vierge olijfolie, zout en peper. Bestrooi met de pitten.