Pompoensoep met sereh
Pompoensoep met sereh
Voor 4 personen
- 1 kg pompoen
- 1 eetl zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook, gekneusd
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 stengel sereh, gekneusd
- 1 l kippenbouillon
- peper (en zout)
- 2 theel zoetstof
- 2 eetl verse koriander
Bereiding
- Schil de pompoen, verwijder de draden en pitjes en snijd hem in blokjes.
- Verhit de olie en fruit de knoflook, het sjalotje, de pompoenblokjes en sereh.
- Voeg de bouillon toe aan het pompoenmengsel.
- Kook de soep tot de pompoen zacht is.
- Breng op smaak met peper, (zout) en zoetstof.
- Verwijder de sereh en knoflook. Maak de soep romig in de blender of met de staafmixer.
- Bestrooi met de verse koriander.
Tip: Je kunt de soep romiger maken door een scheutje kokosmelk in de soepkommen te gieten. De soep kan koud of warm worden gegeten.