Pompoensoep met tomaat en chorizo
Pompoensoep met tomaat en chorizo
Voor 4 personen
- 500 g pompoen, geschild, zonder zaden, in blokjes
- 3 eetl olijfolie
- 1 ui, in dunne plakjes
- 2 wortels, in blokjes
- 3 stengel bleekselderij, in boogjes
- 4 plakken chorizo, in blokjes
- 1 rode peper, zonder zaadjes en fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- bosje platte peterselie, fijngehakt
- 1 theel komijn
- 1 theel gedroogde koriander
- 1 eetlepel oregano
- 100 g tomaatblokjes
- 100 g kikkererwten, (blik)
- 1 l groentebouillon, vers of van een blokje
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Leg de pompoen op een bakplaat en meng met 1 eetl olie. Kruid met zout en peper. Rooster ongeveer 30 minuten.
- Verwarm 2 eet olie en fruit de ui. Voeg de wortel, bleekselderij en chorizo toe en bak 6 minuten.
- Voeg rode peper, knoflook, peterselie, pompoen en kruiden erbij. Roerbak dit 4-5 minuten en voeg dan tomaat, kikkererwten en bouillon toe en breng aan de kook.
- Kook tot de groente zacht is. Pureer tot een grove puree en warm nog even door. Voeg eventueel nog wat bouillon toe.