Pompoenstamppot met mosterdsaus
Pompoenstamppot met mosterdsaus
Voor 4 personen
- ± 300 g aardappels, geschild en in blokjes
- ± 300 g pompoen, schoongemaakt en in blokjes (eindgewicht)
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 400 ml (groente)bouillon of water
- scheutje melk
- 1 eetl olijfolie
- 50 g geraspte kaas
- ±1 eetl mosterd
- klein handje gehakte walnoten
- zout en peper
- enkele takjes munt, garnering (optioneel)
Voor het mosterdsausje
- 100 ml crème fraîche light
- 1½ theel mosterd
- enkele eetl groentebouillon
Bereiding
- Roer voor het sausje de crème fraîche en mosterd door elkaar en breng op smaak met een paar eetlepels groentebouillon.
- Kook de aardappels, pompoen en ui samen gaar in bouillon of water (± 15-20 minuten). Giet af en stamp er, samen met de melk, olie, kaas en mosterd, een mooie puree van. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak met behulp van twee lepels langwerpige rolletjes ('quenelles') van pompoenstamppot op de borden en garneer, indien gewenst, met munt. Druppel er wat mosterdsaus omheen en serveer meteen.