Pompoenstamppot met spinazie en gebakken energiemedaillons
Pompoenstamppot met spinazie en gebakken energiemedaillons
Voor 4 personen
- zoete bataten 800 g, geschild en in stukken
- pompoenblokjes 800 g
- energiemedaillons 1 pakje van 250 g
- zonnebloemolie 3 eetl
- melk 150 ml
- babyspinazie 100 g
- rozemarijn 2 eetl, vers en fijngehakt
- sap van ½ citroen
- zout en peper gemalen
Bereiding
- Kook de aardappel en pompoen samen gaar in een ruime pan met water en zout.
- Bak intussen de energie medaillons in zonnebloemolie zoals op de verpakking staat vermeld.
- Giet de gare aardappel en pompoen af en stoom ze kort droog. Stamp grof en voeg tegelijkertijd de melk, babyspinazie en rozemarijn toe.
- Maak de stamppot op smaak met citroensap, zout en peper.