Terug Lees dit artikel

Pompoentaartjes met quinoakorst

Pompoentaartjes met quinoakorst


Voor 10 kleine taartjes of 1 grote taart (deeg)


Vulling

  1. 1 pompoen, in blokjes gesneden
  2. 1 courgette, in blokjes gesneden
  3. 1 wortel, in blokjes gesneden
  4. 2 eieren
  5. 100 g feta
  6. 20 dl sojaroom
  7. 1 eetl olijfolie
  8. Zout
  9. Peper


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Maal de quinoa fijn met behulp van een staafmixer of keukenmachine.
  3. Voeg de overige ingrediënten (voor het deeg) toe en maal nog even door.
  4. Verdeel het deeg over de bakvormpjes en druk aan met vingertoppen, prik wat gaatjes in het deeg met behulp van een vork.
  5. Bak het deeg, gedurende 20 minuten, voor.
  6. Klop de eieren los samen met de sojaroom. Voeg naar smaak zout en peper toe en verdeel dit over het deeg.
  7. Verdeel er de groenten over het eimengsel en verkruimel de feta erop.
  8. Bak de taartjes ca. 30 minuten goudbruin en gaar.



Dit artikel delen?