Pompoentaartjes met quinoakorst
Voor 10 kleine taartjes of 1 grote taart (deeg)
- 250 g quinoa
- 120 g kokosolie of boter
- 1 theel zout
- 1 theel (glutenvrij) bakpoeder
- 90 g water
Vulling
- 1 pompoen, in blokjes gesneden
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 wortel, in blokjes gesneden
- 2 eieren
- 100 g feta
- 20 dl sojaroom
- 1 eetl olijfolie
- Zout
- Peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Maal de quinoa fijn met behulp van een staafmixer of keukenmachine.
- Voeg de overige ingrediënten (voor het deeg) toe en maal nog even door.
- Verdeel het deeg over de bakvormpjes en druk aan met vingertoppen, prik wat gaatjes in het deeg met behulp van een vork.
- Bak het deeg, gedurende 20 minuten, voor.
- Klop de eieren los samen met de sojaroom. Voeg naar smaak zout en peper toe en verdeel dit over het deeg.
- Verdeel er de groenten over het eimengsel en verkruimel de feta erop.
- Bak de taartjes ca. 30 minuten goudbruin en gaar.