Portobello’s met knolselderij-paprikastamppot
Portobello’s met knolselderij-paprikastamppot
Voor 4 personen
- 1 kg aardappels, geschild en in blokjes
- 1 kleine knolselderij, geschild en in blokjes (ca. 500 g)
- 400 ml (groente)bouillon of water
- 100 ml crème fraîche
- 1 eetl mosterd
- 1 groene paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
- 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
- 200 g geraspte kaas naar keuze
- 1 eetl olijfolie
- 4 portobello’s
- zout en peper
Bereiding
- Kook de aardappels samen met de knolselderij gaar in bouillon (15-20 minuten). Laat uitlekken in een zeef en stamp er vervolgens een mooie puree van met de crème fraîche en de mosterd.
- Roer de paprika’s en kaas erdoor en warm goed door.
- Verwarm intussen de olie in een koekenpan en bak de portobello’s aan de bolle kant in circa 2 minuten bruin. Draai om en bak nog eens 1 minuut; bestrooi met zout en peper.
- Vul de portobello’s met de stamppot en serveer meteen.