Preisoep met aardappel en paksoi
Preisoep met aardappel en paksoi
Voor 4 personen
- 2 eetl olie
- 1 rode ui, in halve ringen
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 4 prei, in ringen
- 1 aardappel, geschild, in blokjes
- 1 struik paksoi, in reepjes
- 1 theel zeewierpoeder (optioneel)
- 1 l vis- of groentebouillon, vers of van een blokje
- 50 g gerookte forel
- peper
Bereiding
- Verwarm de olie en fruit de ui met de knoflook. Voeg de prei en de aardappel toe en bak even mee. Voeg dan de paksoi toe. Breng op smaak met peper en zeewier- of kerriepoeder.
- Voeg de bouillon toe en laat 15 minuten koken. Pureer grof met een staafmixer.
- Top met de gerookte forel.
Tip: Maak zelf soepstengels van (spelt)bladerdeeg met rozemarijn.