Preisoep met pistachepesto en gepofte tomaatjes
        
    
    
                    Preisoep met pistachepesto en gepofte tomaatjes
                    
                    Voor 4 personen
                    
    
            	        - 250 g cherrytomaatjes
- 1 eetl honing
- 2 eetl olijfolie
- 4 preien, in ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 4 aardappels, geschild en in blokjes 
- 1 l groentebouillon, vers of van een half blokje
- 2 takjes bladpeterselie, gehakt
                    Voor de pestotopping
                    
    
            	        - 50 g gepelde pistachenoten
- 50 g Parmezaanse kaas 
- 75 ml olijfolie extra vierge
- 50 g gedroogde cranberry’
- scheut olijfolie 
- 4 eetl room
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Verwarm de oven op 180 graden. Verdeel de tomaatjes over een ovenschaal en breng op smaak met zout, peper, honing en 1 eetl olijfolie. Rooster ze circa 20 minuten in de oven. 
- Verwarm 1 eetl olijfolie en fruit prei en knoflook 3 minuten. Voeg de aardappels toe en schenk de bouillon erbij. Kook de aardappels in 10 minuten gaar. 
- Meng de peterselie, Parmezaan, pistachenoten en 100 ml olijfolie extra vierge met een staafmixer tot een pesto. 
- Wel de cranberry’s door ze zacht te verwarmen in een scheut olijfolie.
- Pureer met de staafmixer en roer de room erdoor.
- Top met pistachepesto, cranberry’s en gepofte tomaatjes.
                    
                    
                            
    
    
        
    
    
                    