Preitaart
Preitaart
Voor 4 personen
- 7 plakjes bladerdeeg, of een pak vers bladerdeeg
- 2 preien, in ringen
- 10 g boter
- 200 g ontbijtspek, in stukjes
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 eieren
- 125 g Griekse yoghurt
- 50 g geraspte kaas
- Zout en peper
- Paneermeel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat het bladerdeeg ontdooien indien van toepassing.
- Smelt de boter in een pan en bak de prei in 4 minuten tot deze beetgaar is en zet apart.
- Bak in dezelfde pan de spekjes met de knoflook tot het knapperig is.
- Mix de eieren met de yoghurt en roer de kaas erdoor. Maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Bekleed een springvorm met het bladerdeeg. Prik de bodem in met een vork en bestrooi met paneermeel.
- Leg de gebakken prei op de bodem, schep de spekjes erover en giet dan de kaassaus eroverheen.
- Bak de preitaart 35-40 minuten in de oven.