Terug Lees dit artikel

Quiche met geroosterde regenboogpeen en kip

Quiche met geroosterde regenboogpeen en kip


Ingrediënten voor het deeg:


Ingrediënten voor de vulling:

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (180°C bij heteluchtovens).
  2. Maak snel een samenhangend deeg van de bloem met de boter, de eieren en een snuf zout (kan ook in de keukenmachine). Kneed niet te lang. Laat het deeg 30 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
  3. Meng de partjes regenboogpeen met wat olijfolie en spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 15 à 20 minuten en haal daarna uit de oven.
  4. Verhit intussen wat olie in een wok of koekenpan en roerbak hierin de reepjes kipfilet. Voeg, als de kip bijna gaar is, de Italiaanse kruiden toe en bak nog een minuutje door. Haal van het vuur.
  5. Rol het deeg uit en bekleed de quichevorm ermee. Verdeel de kipfilet over de bodem van de quiche. Leg de parten peen in een mooi patroon op de kip.
  6. Klop de 4 eieren los met peper en zout en nog wat extra Italiaanse kruiden en voeg de crème fraîche en de geraspte kaas toe.
  7. Giet het mengsel in de quichevorm, zorg ervoor dat de peen niet helemaal onder komt te staan zodat de mooie kleuren zichtbaar blijven.
  8. Bak de quiche in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.



Dit artikel delen?