Quiche met witte kool en spekjes
Quiche met witte kool en spekjes
Voor 6 personen
- 300 g bloem
- 150 g boter
- snuf zout
- 6 eieren
- 100 g gerookte spekblokjes
- 1 eetl olie
- 2 uien, gesnipperd
- ½ wittekool, harde kern eruit en in reepjes gesneden
- 200 ml verse roomkaas naar keus ‘knoflook-daslook’ of ‘puur’
- 100 g Emmental 45+, geraspt
- ook nodig: quichevorm van 24 cm, ingevet
Bereiding
- Maak van de bloem, de boter, een snuf zout en 2 van de eieren een deeg: werk met de vingertoppen of snijd de boter met 2 messen door de bloem en voeg daarna pas de eieren toe. Verpak in folie en leg een half uur in de koelkast.
- Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekblokjes op laag vuur uit. Schep ze uit de pan. Fruit in dezelfde pan de ui en de wittekool. Doe de spekjes terug in de pan en schep om.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Klop de overige 4 eieren los met de roomkaas en zout en peper naar smaak.
- Rol het deeg uit en beleg de bodem en de zijkanten van de vorm met het deeg. Schep het koolmengsel erop en schenk het eimengsel erover. Bestrooi met de emmentaler.
- Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin.