Quinoa met asperges, avocado en gemarineerde ui
Quinoa met asperges, avocado en gemarineerde ui
Voor 3-4 personen
- limoenen 5
- rode ui 1, in dunne ringen
- quinoa 200 g
- groene asperges 250 g, schoongemaakt en in dunne plakjes (toppen heel laten)
- extra vergine olijfolie scheut
- avocado 1
- rode peper 1, zaadlijst eruit en in dunne reepjes
- zout en peper
- optioneel: wilde roze zalm (blikje), als topping
Bereiding
- Rol 4 limoenen even los zodat ze meer sap loslaten en pers ze uit. Marineer de rode ui 20 minuten (of langer) in het limoensap.
- Kook intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roerbak de aspergestukjes in een scheutje olijfolie in ca. 3 minuten beetgaar. Zet opzij.
- Rasp de laatste limoen en pers hem uit. Doe sap en rasp in een schaal. Voeg het in stukjes gesneden vruchtvlees van de avocado toe en de chilipeperreepjes. Doe de uienringen erbij (zonder het sap) en mix alles met een scheut olijfolie. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Roer de asperges door de quinoa en voeg toe. Hussel alles losjes door elkaar en serveer, eventueel met een topping van roze zalm.
-