Quinoa met makreel, groenten en gember
Quinoa met makreel, groenten en gember
Voor 2 - 4 personen
- 150 g quinoa
- 2 flinke eetl kokosolie
- 2 rode paprika’s, in kleine reepjes 2 uien, fijngesneden
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en fijngesnipperd
- 100 g sperziebonen, gehalveerd (ontdooid indien diepvries)
- 6 theel geraspte gemberwortel
- zout en peper
- 200 g makreel (blik)
- ½ bosje verse koriander of selderij (optioneel)
- 1 lente-uitje
Bereiden
- Kook de quinoa in ca. 12-15 minuten gaar in kokend water of volg de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij tot gebruik.
- Verwarm de kokosolie in een pan en fruit hierin de paprika, ui en knoflook zachtjes enkele minuten. Voeg de chilipeper toe en bak nog eens 5 minuten op laag vuur. Schep de quinoa, sperziebonen en de gember erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Zet, als alles goed warm is, het vuur uit en meng er dan voorzichtig de makreel door en eventueel de koriander of selderij. Garneer met lente-ui en selderij.