Raapstelen-aardappelstamppot met pijnboompitten
        
    
    
                    Raapstelen-aardappelstamppot met pijnboompitten
                    
                    Voor 4 personen
                    
    
            	        - aardappels kruimig 1½ kg, geschild en in stukken
- knoflook 2 tenen, zonder schil
- raapstelen 150 g
- pijnboompitten 100 g, geroosterd
- sojacuisine (Provamel) 100 ml 
- appelciderazijn 75 ml
- rasp van 1 citroen 
- zout en peper gemalen
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Kook de aardappels met de hele knoflooktenen gaar in een ruime pan met water en zout. 
- Giet de gare aardappels af en stoom ze kort droog. Stamp fijn en meng de raapstelen, pijnboompitten, sojacuisine, ciderazijn en citroenrasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
                    
                    
                            
    
    
        
    
    
                    