Raapstelensalade met radijs en aardpeer
Raapstelensalade met radijs en aardpeer
Voor 4 personen
- 3 eetl ciderazijn
- 6 eet olijfolie
- 1 sjalotje, gesnipperd
- zout en peper naar smaak
- 2 stuks aardpeer (topinamboer), schoongewreven
- 4 bosjes raapstelen, grof gesneden
- 1 bos radijsjes, in vieren
- 4 eetl ongezouten pinda’s, geroosterd in een droge koekenpan en grof gehakt
- optioneel: paar takjes koriander, grof gesneden
Bereiding
- Maak een vinaigrette van de ciderazijn met de olie, het sjalotje en zout en peper naar smaak.
- Snijd de aardperen in dunne plakken met een scherp mesje of een mandoline. Blancheer ze in gezouten water en koel ze daarna in ijswater.
- Verwarm de vinaigrette in een koekenpan tot tegen het kookpunt. Haal de pan van het vuur en roer er de plakjes aardpeer door. Breng op smaak met zout en peper, voeg de radijsjes toe en de raapstelen, en schep goed om. De vinaigrette moet nog een klein beetje warmte hebben zodat de raapstelen een beetje zacht worden maar zeker niet slap.
- Verdeel de salade over 4 borden of doe alles in een grote schaal. Bestrooi met pinda’s en eventueel wat koriander.