Raapstelenstamppot met geitenkaas, tomaatjes en pijnboompitten
Raapstelenstamppot met geitenkaas, tomaatjes en pijnboompitten
Voor 4 personen
- 1 kg aardappelen (of zoete bataten), geschild en in stukjes
- 100 g pijnboompitten
- 1 theel olijfolie
- 300 ml (soja)melk
- 1 teentje knoflook, geperst
- peper en zout
- 2 bosjes raapstelen, gewassen en gedroogd
- 100 g verse geitenkaas, in stukjes
- 100 g zongedroogde tomaten, in reepjes
Bereiding
- Kook de aardappelen in ca. 10 minuten gaar.
- Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een theelepel olijfolie in een koekenpan. Zet opzij.
- Verwarm de melk met de geperste knoflook, peper en zout.
- Stamp de afgegoten aardappelen, giet de melk erbij en stamp alles door elkaar met de pureestamper.
- Voeg de raapstelen toe en laat kort slinken terwijl je de stamppot omschept. Voeg de geitenkaas toe en meng er tot slot de zongedroogde tomaten en de pijnboompitten door.