Rabarber-aardbeiencompote met vanilleroom
Rabarber-aardbeiencompote met vanilleroom
Voor 4 personen
- 150 g rabarber, schoongemaakt en in stukjes gesneden
- 150 g aardbeien, kroontjes verwijderd en in stukjes gesneden
- 30 g bruine basterdsuiker
- 3 eidooiers
- 4 eetl witte basterdsuiker
- 200 ml slagroom
- 1 vanillestokje, in de lengte opengesneden
Bereiding
- Kook de rabarber samen met de aardbeien en de bruine basterdsuiker zacht en gaar in ± 10 minuten. Verdeel de compote over 4 schaaltjes.
- Klop de eidooiers met de witte basterdsuiker licht en schuimig.
- Breng de slagroom met het vanillestokje langzaam aan de kook in een steelpan.
- Giet een klein scheutje van de warme room bij de eidooiers en klop goed door. Schenk het dooiermengsel van het vuur af bij de warme room.
- Zet de steelpan terug op laag vuur en verwarm al roerend tot het mengsel gaat binden. Let op: niet laten koken, want dan gaat het schiften.
- Haal de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje verdeel de vanilleroom over de rabarber-aardbeiencompote. Laat afkoelen en daarna opstijven in de koelkast.