Terug Lees dit artikel

Rabarber-aardbeiencompote met vanilleroom

Rabarber-aardbeiencompote met vanilleroom


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Kook de rabarber samen met de aardbeien en de bruine basterdsuiker zacht en gaar in ± 10 minuten. Verdeel de compote over 4 schaaltjes.
  2. Klop de eidooiers met de witte basterdsuiker licht en schuimig.
  3. Breng de slagroom met het vanillestokje langzaam aan de kook in een steelpan.
  4. Giet een klein scheutje van de warme room bij de eidooiers en klop goed door. Schenk het dooiermengsel van het vuur af bij de warme room.
  5. Zet de steelpan terug op laag vuur en verwarm al roerend tot het mengsel gaat binden. Let op: niet laten koken, want dan gaat het schiften.
  6. Haal de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje verdeel de vanilleroom over de rabarber-aardbeiencompote. Laat afkoelen en daarna opstijven in de koelkast.



Dit artikel delen?