Radicchio-mangostamppot met geitenkaas
Radicchio-mangostamppot met geitenkaas
Voor 4 personen
- 1 kg aardappels, geschild en in blokjes
- 400 ml (groente)bouillon
- 1 eetl olijfolie
- scheutje melk
- 2 kropjes radicchio (rode sla), in dunne reepjes (houd een paar reepjes achter voor garnering)
- 1 kleine mango, vruchtvlees in kleine blokjes (houd een paar blokjes achter voor garnering)
- 200 g (Hollandse) geitenkaas, in kleine blokjes
- zout en peper
- klein handje pijnboompitjes, geroosterd in een droge koekenpan
Voor het soezendeeg
- 300 ml water
- 90 g boter
- 150 g bloem
- 1 theel chilipoeder
- 4 eieren
- zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Breng voor het soezendeeg het water met de boter aan de kook in een pannetje. Laat de boter smelten en haal de pan van het vuur. Voeg de bloem en chilipoeder in één keer toe en roer met een houten lepel tot alles goed vermengd is. Zet de pan terug op laag vuur en blijf kloppend roeren tot het deeg loslaat van de rand van de pan. Haal van het vuur.
- Roer de eieren één voor één door het deeg. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Voeg zout naar smaak toe.
- Besprenkel een bakplaat met water en leg er met behulp van twee eetlepels 8 bergjes deeg op met een tussenruimte van ca 10 cm. Besprenkel met water en bak 20 minuten in het midden van de oven. Verlaag de temperatuur naar 180°C en bak de soesjes in nog eens 30 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze op een rooster afkoelen.
- Kook, als de soezen in de oven staan, de aardappels gaar in de bouillon (±15-20 minuten), giet af en stamp er een mooie puree van met de olijfolie en een scheutje melk.
- Schep de radicchio en de mango door de puree en warm de stamppot op laag vuur door.
- Roer de geitenkaas door de stamppot en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
- Vul de soesjes met stamppot en garneer ze met radicchio, mango en pijnboompitjes.