Ramen met spicy jackfruit en peen
Ramen met spicy jackfruit en peen
Voor 4 personen
- groentebouillon 1 l
- knoflook 2, geplet
- gember 5 cm, in plakjes
- shiro miso 2 theel
- tahin 1 eetl
- gedroogde shiitake 15 g
- jackfruit 1 blik à 400 ml, uitgelekt en fijngesneden
- chilivlokken 1 theel
- zonnebloemolie 1 eetl
- udon noedels 250 g
- peen 2, in dunne reepjes
- rodekool ¼, in dunne reepjes
- kiemenmix ‘sprouty’ 150 g
- bosui 4, in dunne ringetjes
- furikake (sesam-zeewierstrooisel) 2 eetl
Bereiding
- Doe de groentebouillon met de knoflook, gember, miso, tahin en gedroogde shiitake in een pan en breng aan de kook. Zet laag en laat 10 minuten trekken.
- Bak intussen het jackfruit met de chilivlokken 5 minuten in de olie. Kook in een andere pan de udonnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Giet de bouillon door een zeef en houd warm.
- Leg de noedels in 4 kommen en giet de bouillon erover. Verdeel de jackfruit, wortel, rode kool en kiemen over de kommen. Garneer met bosui en furikake.